Aanleg natuurlijke tuinen in regio Enschede

Natuurlijke tuinen geven een veilig, beschut gevoel en zorgen voor veel privacy. U loopt de deur uit en waant zich direct op vakantie. Dit type tuin trekt ook veel vogels aan. Zo is de tuin een meerwaarde voor de natuur in de buurt. Een natuurlijke tuin mag er af en toe best een beetje wilder uitzien en vergt daarom minder onderhoud. Tuincentrum Heerdink uit Geesteren ontwerpt natuurlijke tuinen en legt ze graag voor u aan.

Snijbloemen

Wat maakt de natuurlijke tuin speciaal?

Een natuurlijke tuin is een habitat voor inheemse planten en dus ook voor inheemse dieren. De habitats voor flora en fauna zijn de afgelopen jaren en decennia steeds kleiner geworden. De intensieve landbouw zorgt ervoor dat monoculturen zich steeds meer verspreiden. Tegenwoordig worden weiden tot vier keer per jaar gemaaid om voedsel te produceren voor intensieve landbouw.

Een bloeiend akkerland of een braakliggend land met verschillende planten, zoals het vroeger was? Die ziet men nauwelijks meer. Bijen en andere bloemen die insecten bezoeken, vinden het steeds moeilijker om voedsel te vinden. Vooral in de zomer worden ze bedreigd door uithongering, omdat het hedendaagse plantenaanbod is ontworpen om tegemoet te komen aan onze behoefte om snel na de winter te kunnen genieten van bloeiende planten in onze tuinen.

Snijbloemen

Een tuin gevuld met planten

We beschouwen een tuin natuurlijk als deze voor twee derde is begroeid met planten. Bovendien zijn er hogere elementen in de tuin zoals bomen en struiken. Er wordt weinig gebruik gemaakt van bestrating en gazon. Echt een bos- of parkgevoel dus.

Tuincentrum Heerdink maakt een ontwerp voor een natuurlijke tuin, toegespitst op uw terrein en afgestemd op uw wensen. Deze maakt u kenbaar in een uitgebreid gesprek, waarna wij aan de slag gaan met de digitale tekening. Laat u uw natuurlijke tuin door ons aanleggen, dan brengen wij het ontwerp niet in rekening. U geniet nog lang van een beschutte, sprookjesachtige plek die weinig onderhoud nodig heeft.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van actuele aanbiedingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.

Terug