Er bloeit weer iets moois bij Heerdink

Plant een boom in uw tuin met hulp van Tuincentrum Heerdink

In iedere tuin, groot of klein, hoort tenminste 1 grote of kleine boom. Bomen wekken een gevoel van hoogte op in de tuin. Ze trekken bovendien vogels aan. Er zijn talloze soorten en maten van bomen. Het is verstandig om van te voren stil te staan bij de vorm en de omvang die deze uiteindelijk krijgt. Tuincentrum Heerdink uit Geesteren helpt u bij uw keuze en de planning van uw tuin.

Bezint eer u begint

De standplaats, de grondsoort en de verwachte grootte van een boom zijn belangrijke factoren om in overweging te nemen. Kiest u voor een bladhoudende of een bladverliezende boom. Of wilt u liever een vruchtenboom. Een boom die bloeit? Ook de groeivorm is van belang. Juist voor tuinen met weinig ruimte, is het fijn om een boom te hebben die daarbij past. Leibomen, bolbomen, treurbomen of dakbomen zijn daar goed op hun plek.

Kleine tuinen

Tuincentrum Heerdink verkoopt alles wat u in een tuin nodig heeft. Voor kleine tuinen zijn er diverse bolbomen zoals de trompetboom, amberboom, glansmispel en de bolacacia. Ook kleinere, treurende soorten zoals de treuriep, treurpeer of de treurende katsuraboom passen goed in kleinere tuin. Of dwergvormen zoals de Japanse esdoorn.

Bloeiende bomen

Voor een kleurrijke tuin kunt u kiezen voor een bloeiende boom. magnolia’s zijn prachtig, maar ook de sierkers, de sierappel en de judasboom hebben prachtige paarse bloesems.

Mediterrane bomen

Droge, zonnige tuinen zijn een goede standplaats voor mediterrane bomen. De Perzische slaapboom is een ware aandachtstrekker met haar roze pluisvormige bloemen. Ook de wintergroene olijfboom of de steeneik zullen in deze tuinen zeker niet misstaan.

Leibomen

Deze bomen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze bieden op warme zomerdagen ook lekker veel schaduw. De dakmoerbij bijvoorbeeld, en de aloude leilinde worden vaak geplant tegen inkijk of als zonnescherm

Fruitbomen

Bij fruitbomen denkt men snel aan appels en peren. Een goede keus. Maar ook de walnoot of de mispel ontbreken niet aan het assortiment van Tuincentrum Heerdink in Geesteren. Daarnaast verkopen we een breed assortiment kleinfruit zoals kiwi, frambozen, bosbessen en kruisbessen.

Bijzondere bomen

Tuincentrum Heerdink in Geesteren biedt een reeks bijzondere bomen met een speciale bladvorm. De ginkgo en de zakdoekjesboom zijn daar goede voorbeelden van. Beide fantastisch om te zien.

Inheemse bomen

Houdt u meer van lokale bomen die beter zijn aangepast op de Nederlandse ecologie? Ook de oer-Hollandse eik of beuk kunt u bij ons afhalen. Bovendien bieden we in het voor- en najaar een breed assortiment streekeigen bosplantsoenen. Door deze te planten doet u extra veel goed voor de flora en fauna in uw buurt.

Op zoek naar de juiste boom voor uw tuin?

Wij geven u graag advies Belt u gerust of kom eens langs in ons tuincentrum en bekijk ons ruime assortiment.

Neem contact op